Brend: Fronius
Šifra proizvoda:

Preventative maintenance, professional servicing, expert advice – are these things that matter to you? If so, then the Fronius customised maintenance packages are the right solution for you. Just ask your Fronius adviser!

 

TRANSPOCKET TIG 3500

 

TIG serije TransPocket aparata su dostupne u kategorijama snage od 150 do 350A. Zahvaljujući njihovim dodatnim funkcijama, oni čine rad lakšim za korisnika: sa TIG Comfort Stop funkcijom, moguće je sprečiti neugoadn prekid luka na kraju zavarivanja. Funkcija TIG pulsnog luka obezbeđuje bolju kontrolu “kupatila” tokom zavarivanja van položaja i prilikom premošćavanja praznina. Takođe, data je i funkcija ispitivanja gasa. TransPocket 3500 je komplentno digitalno kontrolisan izvor sa rezonantnom inteligencijom. Idealne karakteristike obezbeđuju konstantno stabilan luk, čak i sa mrežnim vodovima do 100 metara dugim ili promenljivim mrežnim naponima (340 do 506 V) i tokom rada generatora.

 

 

DETALJI O PROIZVODU

 

TEHNIČKI PODACI

Struja zavarivanja / Radni ciklus [10min/40°C]

A / 40%

Struja zavarivanja / Radni ciklus [10min/40°C]

A / 60%

Struja zavarivanja / Radni ciklus [10min/40°C]

A / 100%

Radni napon

V – V

Napon otvorenog kola

 V

Mrežna frekvencija

50-60Hz

Napajanje mrežnim naponom

V

Glavni osigurač

A

Dimenzije /š

 mm

Dimenzije /d

 mm

Težina

  kg

Stepen zaštite

IP23

Funkcije

 

HOTSTART funkcija

Kako bi se elektroda lakše zapalila, struja na izvoru povećava se za delić sekunde tokom paljenja. HotStart funkcija je posebno razvijena za zavarivanje sa rutilnom i celuloznom elektrodom.

SOFTSTART funkcija

SoftStart funkcija obezbeđuje stabilan luk na početku zavarivanja i posebno je razvijena za elektrode zavarene niskom strujom zavarivanja (bazične elektrode).

 

TAC funkcija

Sa TAC funkcijom, jedna tačka je sve što je potrebno za heftanje, jer luk sa pulsom pokreće dva “kupatila”, čineći da se spoje u trenutku, kako bi napravili jedno “kupatilo”. TAC funkcija je takođe veoma korisna tokom zavarivanja lakih profila bez dodatnih materijala.

 

TIG COMFORT STOP funkcija

Na kraju postupka zavarivanja, struja zavarivanja se automtaski isključuje ako se izvrši određena promena u dužini luka. Na taj način se sprečava nepotrebno izvlačenje luka kada se TIG gorionik podiže od materijala prilikom završavanja procesa zavarivanja. To rezultira boljim rezultatima zavarivanja u području završnog dela zavarenog spoja, jer se održava zaštitni gas.

 

 

 

 

 

Budi obavešten uz naš newsletter