Brend: Fronius
Šifra proizvoda:

Preventative maintenance, professional servicing, expert advice – are these things that matter to you? If so, then the Fronius customised maintenance packages are the right solution for you. Just ask your Fronius adviser!

 

TRANSPOCKET TIG 180

 

TIG serije TransPocket aparata su dostupne u kategorijama snage od 150 do 350A. Zahvaljujući njihovim dodatnim funkcijama, oni čine rad lakšim za korisnika: sa TIG Comfort Stop funkcijom, moguće je sprečiti neugoadn prekid luka na kraju zavarivanja. Funkcija TIG pulsnog luka obezbeđuje bolju kontrolu “kupatila” tokom zavarivanja van položaja i prilikom premošćavanja praznina. Takođe, data je i funkcija ispitivanja gasa. Nova generacija Transpocket 150/180 aparata donosi visok stepen fleksibilnosti. Integrisana PFC (Power Factor Correction) tehnologija podržava korišćenje ektremno dugih mrežnih vodova dužine do 100 m. Koncept funkcionisanja je takođe postao još intuivniji.       7-segmentni displej omogućava brzo očitavanje konfigurisanih parametara koji su podešeni. Dodatno, displej je blago postavljen natrag i zato je dobro zaštićen od oštećenja. Lako razumljiva podešavanja su od velike pomoći u pojednostavljanju rada.

 

 

DETALJI O PROIZVODU

 

TEHNIČKI PODACI

Struja zavarivanja / Radni ciklus [10min/40°C]

180A / 40%

Struja zavarivanja / Radni ciklus [10min/40°C]

160A / 60%

Struja zavarivanja / Radni ciklus [10min/40°C]

120A / 100%

Radni napon

20,4V – 27,2V

Napon otvorenog kola

101 V

Mrežna frekvencija

50-60Hz

Napajanje mrežnim naponom

230V

Glavni osigurač

16A

Dimenzije /š

160 mm

Dimenzije /d

435 mm

Težina

9 kg

Stepen zaštite

IP23

 

Funkcije

 

HOTSTART funkcija

Kako bi se elektroda lakše zapalila, struja na izvoru povećava se za delić sekunde tokom paljenja. HotStart funkcija je posebno razvijena za zavarivanje sa rutilnom i celuloznom elektrodom.

SOFTSTART funkcija

SoftStart funkcija obezbeđuje stabilan luk na početku zavarivanja i posebno je razvijena za elektrode zavarene niskom strujom zavarivanja (bazične elektrode).

 

TAC funkcija

Sa TAC funkcijom, jedna tačka je sve što je potrebno za heftanje, jer luk sa pulsom pokreće dva “kupatila”, čineći da se spoje u trenutku, kako bi napravili jedno “kupatilo”. TAC funkcija je takođe veoma korisna tokom zavarivanja lakih profila bez dodatnih materijala.

 

TIG COMFORT STOP funkcija

Na kraju postupka zavarivanja, struja zavarivanja se automtaski isključuje ako se izvrši određena promena u dužini luka. Na taj način se sprečava nepotrebno izvlačenje luka kada se TIG gorionik podiže od materijala prilikom završavanja procesa zavarivanja. To rezultira boljim rezultatima zavarivanja u području završnog dela zavarenog spoja, jer se održava zaštitni gas.

 

 

 

 

 

Budi obavešten uz naš newsletter